اولویت های پژوهشی دانشکده بهداشت:
1- بررسی شیوع بیماریهای غیر واگیر و عوامل مرتبط با
آن در جمعیت استان چهارمحال و بختیاری
2- بررسی اپیدمیولوژیک بیماریهای زئونوز و تعیین
روشهای پیشگیری عملی از آنها
3- بررسی شیوع بیماریهای روانی در نوجوانان و جوانان
استان چهارمحال و بختیاری
4- بررسی بیماریهای مرتبط با شغل در سطح استان
چهارمحال و بختیاری
5- بررسی سواد سلامت مردم استان در زمینه بیماریهای
واگیر و غیر واگیر و ارتقای آن
6- تعیین شیوع رفتارهای پرخطر در سطح استان و عوامل
مرتبط با آن خصوصا در قشر نوجوان و جوان جامعه
7- بررسی شیوع و عوامل مرتبط با پرفشاری خون در سطح
استان چهارمحال و بختیاری
8- تعیین مهمترین عوامل خطر و پیشگویی کننده بیماری شدید
کووید-19
9- بررسی اقدامات مؤثر برای شناسایی سریع بیماریهای
در حال ظهور مشترک انسان و دام و جلوگیری از گسترش این بیماریها در انسانها
10- بررسی مقایسهای میزان بهره مندی بیماران مبتلا به بیماریهای غیرواگیر (فاز
حاد و مزمن) از خدمات درمانی و بهداشتی قبل و بعد از شروع اپیدمی کووید-19
11- بررسی تأثیر شیوع کووید-19 بر میزان کمیت و کیفیت خدمات سلامتی به بیماران غیرواگیر
12- بررسی تأثیر اپیدمی کووید-19 بر میزان مواجهه جمعیت با عوامل خطر رفتاری و
متابولیکی بیماریهای غیرواگیر
13- بررسی میزان تغییرات شیوع عوامل خطر بیماریهای غیرواگیر قبل و بعد از بروز
بحران کووید-19
14- بررسی کمشماری و بدشماری نظام ثبت مرگ در دوره اپیدمی کووید-19 و تعیین میزان
تغییر ریسکهای رقابتی مرگ در بیماریهای غیرواگیر و سوانح و حوادث
15- بررسی میزان مرگ و میر ناشی از کووید- 19 در بیماران غیر واگیر و اثر این
همزمانی در افزایش مرگ و میر بیماران به تفکیک بیماری های غیرواگیر
16- بررسی تاثیر اپیدمی کووید-19 بر دستیابی به اهداف توسعه پایدار در حیطه بیماریهای
غیرواگیر
17- بررسی تاثیر دو پاندمی کووید-19 و بیماریهای غیرواگیر بر یکدیگر
18- بررسی میزان استفاده بیماران مبتلا به بیماریهای غیرواگیر از خدمات نظام
سلامت
19- ایجاد بستر الکترونیکی مدیریت برنامههای عملیاتی استانی و شهرستانی در راستای
پیشگیری و کنترل بیماری
20- پیشبینی مداخلات درمانی با استفاده از مدلسازی ریاضی و دیگر فناوریهای دیجیتال
21- بررسی و تعیین راهکارهای ارتقاء و توسعه کمی و کیفی خدمات بهداشتی
در استان
22- بررسی و تعیین راهکارهای توسعه خدمات از طریق پزشک خانواده شهری و
روستایی، نظام ارجاع و بیمه های سلامت
23- بررسی و تعیین راهکارهای حمایت طلبی در حوزه سلامت (ارائه مدل های مناسب برای
ارتقاء مشارکت های مردمی و همکاری های بین بخشی)
24- بررسی و تعیین نقش سازمان های مردم نهاد در ارتقاء سلامت
25- راهکارهای توسعه خدمات بهداشتی درمانی در جمعیت عشایری
26- بررسی و تعیین راهکارهای توسعه نظارت و کنترل بهداشتی اماکن عمومی و مراکز تهیه
و توزیع و فروش و نگهداری مواد غذایی
27- بررسی و تعیین راهکارهای ارتقاء سلامت محیط زیست شهر و روستا
28- بررسی و تعیین راهکارهای توسعه فعالیت های تأمین آب آشامیدنی سالم
در روستاها
29- بررسی کیفیت هوا در فضاهای بسته و محیط های عمومی
30- بررسی و تعیین مداخلات مؤثر در کاهش سوانح و حوادث عمدی و غیرعمدی خانگی، شغلی
و جاده ای
31- بررسی راهکارهای کاهش میزان مرگ مادران باردار
32- راهکارهای بهبود تغذیه مادران باردار و زنان شیرده و کنترل رشد کودکان
33- بررسی وضعیت مرگ و میر پری ناتال در سطح استان و عوامل مرتبط با آن
34- سلامت کودک و نوجوان (مشکلات
دوران بلوغ)
35- تعیین مشکلات مرتبط با سلامتی در دوران سالمندی
36- ارتقاء کیفیت تغذیه در استان با تأکید براستفاده از الگوهای تغذیه بومی
37- تعیین الگوهای شیوه زندگی سالم منطبق با آموزه های اسلامی
38- تعیین وضعیت بار بیماری ها در استان
39- الگوهای پیشگیری و ارتقای سلامت با تأکید بر بیماری های دارای بار بالا،
رفتارهای پرخطر و معضلات بومی
40- تعیین سیمای همه گیرشناختی بیماری ها در جامعه عشایری استان
41- سلامت روان و پیشگیری از آسیب های اجتماعی
42- راهکارهای توسعه اقدامات پیشگیری از بروز معلولیت های جسمی و روانی
43- نیازهای آموزشی ارتقاء سلامت از دیدگاه مردم و به تفکیک گروههای سنی و جنسیت
44- پایش عوامل خطر و عوامل سرطان زا در آب
45- روش های جدید تصفیه فاضلاب و حذف آلاینده های خطرناک
46- اپیدمیولوژی محیطی و شناسایی عوامل محیطی و بار بیماری های مرتبط
47- آلودگی هوا (گازها و ذرات) ، تعیین اثرات سلامتی و بار بیماری ها و مرگ های
ناشی از آن
48- عوامل محیطی و نشانگرهای زیستی و ارتباط آنها با سلامت افراد
49- پایش مواد رادیواکتیویته طبیعی و روش های کاهش و کنترل آن
50- مدل سازی آلاینده ها در محیط و تأثیرات آن بر سلامتی
51- منطقه بندی عوامل محیطی و بار بیماری زایی آنها
52- اقدامات بهداشتی در هنگام شیوع آلودگی های زیست محیطی
53- مدل سازی ریاضی عوامل مرتبط با بیماری های غیر واگیر
54- تحلیل جغرافیایی ومکانی مرتبط باسلامت وبیماری هاوعوامل تعیین کننده
55- مطالعه و بررسی میزان متداول سموم کشاورزی در منابع خاکی و آبی
56- بررسی میزان اصالت تولید و نگهداری مواد خوراکی و آشامیدنی
57- بررسی میزان فلزات سنگین مواد مصرفی خانوارها در سطح استان
58- مطالعه در خصوص عوارض شیمیایی میکروبی و تشعشعات هسته ای
59- تحقیقات در جهت تهیه تجهیزات ، شناسایی و نمونه برداری ویژه عوامل شیمیایی و بیولوژیک
60- بررسی علل طغیان بیماری های منتقله از طریق آب و غذا در سطج استان
61- بررسی علل بالارفتن تدریجی میزان نیترات آب آشامیدنی در مناطق شهری و روستایی
62- بررسی راه های احتمالی موجود در خصوص رفع مشکلات نیترات بالای آب آشامیدنی
63- بررسی میزان پراکسید روغن مصرفی در تهیه زولبیا و بامیه مصرفی در سطح استان
64- میزان فلزات سنگین و نیترات در منابع آب استان
65- بررسی وضعیت بهداشت محیط مدارس استان با شاخهای کشوری
66- بررسی میزان فلزات سنگین در نمونه نمک های مصرفی خانوارها در سطح استان
67- بررسی وضعیت مکان های دفن پسماند استان از نظر آیتم های بهداشتی
68- بررسی میزان مصرف نمک در فرآورده های غذایی بسته بندی شده
69- بررسی میزان اسیدهای چرب ترانس در روغن مصرف خانوار
70- بررسی میزان شکر در فرموالسیون فرآورده های آردی ، قندی و نوشیدنی
71- بررسی میزان شکایات ارسالی به حوزه اداره غذا در خصوص مواد غذایی، آرایشی و
بهداشتی |