۱۴۰۴ يکشنبه ۱۱ فروردين
لیست اولویت های پژوهشی دانشکده بهداشت

اولویت های پژوهشی دانشکده بهداشت:


1- بررسی شیوع بیماریهای غیر واگیر و عوامل مرتبط با آن در جمعیت استان چهارمحال و بختیاری

2- بررسی اپیدمیولوژیک بیماریهای زئونوز و تعیین روشهای پیشگیری عملی از آنها

3- بررسی شیوع بیماریهای روانی در نوجوانان و جوانان استان چهارمحال و بختیاری

4- بررسی بیماریهای مرتبط با شغل در سطح استان چهارمحال و بختیاری

5- بررسی سواد سلامت مردم استان در زمینه بیماریهای واگیر و غیر واگیر و ارتقای آن

6- تعیین شیوع رفتارهای پرخطر در سطح استان و عوامل مرتبط با آن خصوصا در قشر نوجوان و جوان جامعه

7- بررسی شیوع و عوامل مرتبط با پرفشاری خون در سطح استان چهارمحال و بختیاری

8- تعیین مهمترین عوامل خطر و پیشگویی کننده بیماری شدید کووید-19

9- بررسی اقدامات مؤثر برای شناسایی سریع بیماری‌های در حال ظهور مشترک انسان و دام و جلوگیری از گسترش این بیماری‌ها در انسان‌ها

10- بررسی مقایسه‌ای میزان بهره مندی بیماران مبتلا به بیماریهای غیرواگیر (فاز حاد و مزمن) از خدمات درمانی و بهداشتی قبل و بعد از شروع اپیدمی کووید-19

11- بررسی تأثیر شیوع کووید-19 بر میزان کمیت و کیفیت خدمات سلامتی به بیماران غیرواگیر

12- بررسی تأثیر اپیدمی کووید-19 بر میزان مواجهه جمعیت با عوامل خطر رفتاری و متابولیکی بیماریهای غیرواگیر

13- بررسی میزان تغییرات شیوع عوامل خطر بیماری‌های غیرواگیر قبل و بعد از بروز بحران کووید-19

14- بررسی کم‌شماری و بدشماری نظام ثبت مرگ در دوره اپیدمی کووید-19 و تعیین میزان تغییر ریسک‌های رقابتی مرگ در بیماری‌های غیرواگیر و سوانح و حوادث

15- بررسی میزان مرگ و میر ناشی از کووید- 19 در بیماران غیر واگیر و اثر این همزمانی در افزایش مرگ و میر بیماران به تفکیک بیماری های غیرواگیر

16- بررسی تاثیر اپیدمی کووید-19 بر دستیابی به اهداف توسعه پایدار در حیطه بیماریهای غیرواگیر

17- بررسی تاثیر دو پاندمی کووید-19 و بیماری‌های غیرواگیر بر یکدیگر

18- بررسی میزان استفاده بیماران مبتلا به بیماری‌های غیرواگیر از خدمات نظام سلامت

19- ایجاد بستر الکترونیکی مدیریت برنامه‌های عملیاتی استانی و شهرستانی در راستای پیشگیری و کنترل بیماری

20- پیش‌بینی مداخلات درمانی با استفاده از مدل‌سازی ریاضی و دیگر فناوری‌های دیجیتال

21- بررسی و تعیین راهکارهای ارتقاء و توسعه کمی و کیفی خدمات بهداشتی در استان

22- بررسی و تعیین راهکارهای توسعه خدمات از طریق پزشک خانواده شهری و روستایی، نظام ارجاع و بیمه های سلامت

23- بررسی و تعیین راهکارهای حمایت طلبی در حوزه سلامت (ارائه مدل های مناسب برای ارتقاء مشارکت های مردمی و همکاری های بین بخشی)

24- بررسی و تعیین نقش سازمان های مردم نهاد در ارتقاء سلامت

25- راهکارهای توسعه خدمات بهداشتی درمانی در جمعیت عشایری

26- بررسی و تعیین راهکارهای توسعه نظارت و کنترل بهداشتی اماکن عمومی و مراکز تهیه و توزیع و فروش و نگهداری مواد غذایی

27- بررسی و تعیین راهکارهای ارتقاء سلامت محیط زیست شهر و روستا

28- بررسی و تعیین راهکارهای توسعه فعالیت های تأمین آب آشامیدنی سالم در روستاها

29- بررسی کیفیت هوا در فضاهای بسته و محیط های عمومی

30- بررسی و تعیین مداخلات مؤثر در کاهش سوانح و حوادث عمدی و غیرعمدی خانگی، شغلی و جاده ای

31- بررسی راهکارهای کاهش میزان مرگ مادران باردار

32- راهکارهای بهبود تغذیه مادران باردار و زنان شیرده و کنترل رشد کودکان

33- بررسی وضعیت مرگ و میر پری ناتال در سطح استان و عوامل مرتبط با آن

34- سلامت کودک و نوجوان (مشکلات دوران بلوغ)

35- تعیین مشکلات مرتبط با سلامتی در دوران سالمندی

36- ارتقاء کیفیت تغذیه در استان با تأکید براستفاده از الگوهای تغذیه بومی

37- تعیین الگوهای شیوه زندگی سالم منطبق با آموزه های اسلامی

38- تعیین وضعیت بار بیماری ها در استان

39- الگوهای پیشگیری و ارتقای سلامت با تأکید بر بیماری های دارای بار بالا، رفتارهای پرخطر و معضلات بومی

40- تعیین سیمای همه گیرشناختی بیماری ها در جامعه عشایری استان

41- سلامت روان و پیشگیری از آسیب های اجتماعی

42- راهکارهای توسعه اقدامات پیشگیری از بروز معلولیت های جسمی و روانی

43- نیازهای آموزشی ارتقاء سلامت از دیدگاه مردم و به تفکیک گروههای سنی و جنسیت

44- پایش عوامل خطر و عوامل سرطان زا در آب

45- روش های جدید تصفیه فاضلاب و حذف آلاینده های خطرناک

46- اپیدمیولوژی محیطی و شناسایی عوامل محیطی و بار بیماری های مرتبط

47- آلودگی هوا (گازها و ذرات) ، تعیین اثرات سلامتی و بار بیماری ها و مرگ های ناشی از آن

48- عوامل محیطی و نشانگرهای زیستی و ارتباط آنها با سلامت افراد

49- پایش مواد رادیواکتیویته طبیعی و روش های کاهش و کنترل آن

50- مدل سازی آلاینده ها در محیط و تأثیرات آن بر سلامتی

51- منطقه بندی عوامل محیطی و بار بیماری زایی آنها

52- اقدامات بهداشتی در هنگام شیوع آلودگی های زیست محیطی

53- مدل سازی ریاضی عوامل مرتبط با بیماری های غیر واگیر

54- تحلیل جغرافیایی ومکانی مرتبط باسلامت وبیماری هاوعوامل تعیین کننده

55- مطالعه و بررسی میزان متداول سموم کشاورزی در منابع خاکی و آبی

56- بررسی میزان اصالت تولید و نگهداری مواد خوراکی و آشامیدنی

57- بررسی میزان فلزات سنگین مواد مصرفی خانوارها در سطح استان

58- مطالعه در خصوص عوارض شیمیایی میکروبی و تشعشعات هسته ای

59- تحقیقات در جهت تهیه تجهیزات ، شناسایی و نمونه برداری ویژه عوامل شیمیایی و بیولوژیک

60- بررسی علل طغیان بیماری های منتقله از طریق آب و غذا در سطج استان

61- بررسی علل بالارفتن تدریجی میزان نیترات آب آشامیدنی در مناطق شهری و روستایی

62- بررسی راه های احتمالی موجود در خصوص رفع مشکلات نیترات بالای آب آشامیدنی

63- بررسی میزان پراکسید روغن مصرفی در تهیه زولبیا و بامیه مصرفی در سطح استان

64- میزان فلزات سنگین و نیترات در منابع آب استان

65- بررسی وضعیت بهداشت محیط مدارس استان با شاخهای کشوری

66- بررسی میزان فلزات سنگین در نمونه نمک های مصرفی خانوارها در سطح استان

67- بررسی وضعیت مکان های دفن پسماند استان از نظر آیتم های بهداشتی

68- بررسی میزان مصرف نمک در فرآورده های غذایی بسته بندی شده

69- بررسی میزان اسیدهای چرب ترانس در روغن مصرف خانوار

70- بررسی میزان شکر در فرموالسیون فرآورده های آردی ، قندی و نوشیدنی

71- بررسی میزان شکایات ارسالی به حوزه اداره غذا در خصوص مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی

تاریخ به روز رسانی: 1401/09/04
تعداد بازدید: 998
Powered by DorsaPortal