اولویت های پژوهشی دانشکده بهداشت:
۱- بررسی شیوع بیماریهای غیر واگیر و عوامل مرتبط با
آن در جمعیت استان چهارمحال و بختیاری
۲- بررسی اپیدمیولوژیک بیماریهای زئونوز و تعیین
روشهای پیشگیری عملی از آنها
۳- بررسی شیوع بیماریهای روانی در نوجوانان و جوانان
استان چهارمحال و بختیاری
۴- بررسی بیماریهای مرتبط با شغل در سطح استان
چهارمحال و بختیاری
۵- بررسی سواد سلامت مردم استان در زمینه بیماریهای
واگیر و غیر واگیر و ارتقای آن
۶- تعیین شیوع رفتارهای پرخطر در سطح استان و عوامل
مرتبط با آن خصوصا در قشر نوجوان و جوان جامعه
۷- بررسی شیوع و عوامل مرتبط با پرفشاری خون در سطح
استان چهارمحال و بختیاری
۸- تعیین مهمترین عوامل خطر و پیشگویی کننده بیماری شدید
کووید-۱۹
۹- بررسی اقدامات مؤثر برای شناسایی سریع بیماریهای
در حال ظهور مشترک انسان و دام و جلوگیری از گسترش این بیماریها در انسانها
۱۰- بررسی مقایسهای میزان بهره مندی بیماران مبتلا به بیماریهای غیرواگیر (فاز
حاد و مزمن) از خدمات درمانی و بهداشتی قبل و بعد از شروع اپیدمی کووید-۱۹
۱۱- بررسی تأثیر شیوع کووید-۱۹ بر میزان کمیت و کیفیت خدمات سلامتی به بیماران غیرواگیر
۱۲- بررسی تأثیر اپیدمی کووید-۱۹ بر میزان مواجهه جمعیت با عوامل خطر رفتاری و
متابولیکی بیماریهای غیرواگیر
۱۳- بررسی میزان تغییرات شیوع عوامل خطر بیماریهای غیرواگیر قبل و بعد از بروز
بحران کووید-۱۹
۱۴- بررسی کمشماری و بدشماری نظام ثبت مرگ در دوره اپیدمی کووید-۱۹ و تعیین میزان
تغییر ریسکهای رقابتی مرگ در بیماریهای غیرواگیر و سوانح و حوادث
۱۵- بررسی میزان مرگ و میر ناشی از کووید- ۱۹ در بیماران غیر واگیر و اثر این
همزمانی در افزایش مرگ و میر بیماران به تفکیک بیماری های غیرواگیر
۱۶- بررسی تاثیر اپیدمی کووید-۱۹ بر دستیابی به اهداف توسعه پایدار در حیطه بیماریهای
غیرواگیر
۱۷- بررسی تاثیر دو پاندمی کووید-۱۹ و بیماریهای غیرواگیر بر یکدیگر
۱۸- بررسی میزان استفاده بیماران مبتلا به بیماریهای غیرواگیر از خدمات نظام
سلامت
۱۹- ایجاد بستر الکترونیکی مدیریت برنامههای عملیاتی استانی و شهرستانی در راستای
پیشگیری و کنترل بیماری
۲۰- پیشبینی مداخلات درمانی با استفاده از مدلسازی ریاضی و دیگر فناوریهای دیجیتال
۲۱- بررسی و تعیین راهکارهای ارتقاء و توسعه کمی و کیفی خدمات بهداشتی
در استان
۲۲- بررسی و تعیین راهکارهای توسعه خدمات از طریق پزشک خانواده شهری و
روستایی، نظام ارجاع و بیمه های سلامت
۲۳- بررسی و تعیین راهکارهای حمایت طلبی در حوزه سلامت (ارائه مدل های مناسب برای
ارتقاء مشارکت های مردمی و همکاری های بین بخشی)
۲۴- بررسی و تعیین نقش سازمان های مردم نهاد در ارتقاء سلامت
۲۵- راهکارهای توسعه خدمات بهداشتی درمانی در جمعیت عشایری
۲۶- بررسی و تعیین راهکارهای توسعه نظارت و کنترل بهداشتی اماکن عمومی و مراکز تهیه
و توزیع و فروش و نگهداری مواد غذایی
۲۷- بررسی و تعیین راهکارهای ارتقاء سلامت محیط زیست شهر و روستا
۲۸- بررسی و تعیین راهکارهای توسعه فعالیت های تأمین آب آشامیدنی سالم
در روستاها
۲۹- بررسی کیفیت هوا در فضاهای بسته و محیط های عمومی
۳۰- بررسی و تعیین مداخلات مؤثر در کاهش سوانح و حوادث عمدی و غیرعمدی خانگی، شغلی
و جاده ای
۳۱- بررسی راهکارهای کاهش میزان مرگ مادران باردار
۳۲- راهکارهای بهبود تغذیه مادران باردار و زنان شیرده و کنترل رشد کودکان
۳۳- بررسی وضعیت مرگ و میر پری ناتال در سطح استان و عوامل مرتبط با آن
۳۴- سلامت کودک و نوجوان (مشکلات
دوران بلوغ)
۳۵- تعیین مشکلات مرتبط با سلامتی در دوران سالمندی
۳۶- ارتقاء کیفیت تغذیه در استان با تأکید براستفاده از الگوهای تغذیه بومی
۳۷- تعیین الگوهای شیوه زندگی سالم منطبق با آموزه های اسلامی
۳۸- تعیین وضعیت بار بیماری ها در استان
۳۹- الگوهای پیشگیری و ارتقای سلامت با تأکید بر بیماری های دارای بار بالا،
رفتارهای پرخطر و معضلات بومی
۴۰- تعیین سیمای همه گیرشناختی بیماری ها در جامعه عشایری استان
۴۱- سلامت روان و پیشگیری از آسیب های اجتماعی
۴۲- راهکارهای توسعه اقدامات پیشگیری از بروز معلولیت های جسمی و روانی
۴۳- نیازهای آموزشی ارتقاء سلامت از دیدگاه مردم و به تفکیک گروههای سنی و جنسیت
۴۴- پایش عوامل خطر و عوامل سرطان زا در آب
۴۵- روش های جدید تصفیه فاضلاب و حذف آلاینده های خطرناک
۴۶- اپیدمیولوژی محیطی و شناسایی عوامل محیطی و بار بیماری های مرتبط
۴۷- آلودگی هوا (گازها و ذرات) ، تعیین اثرات سلامتی و بار بیماری ها و مرگ های
ناشی از آن
۴۸- عوامل محیطی و نشانگرهای زیستی و ارتباط آنها با سلامت افراد
۴۹- پایش مواد رادیواکتیویته طبیعی و روش های کاهش و کنترل آن
۵۰- مدل سازی آلاینده ها در محیط و تأثیرات آن بر سلامتی
۵۱- منطقه بندی عوامل محیطی و بار بیماری زایی آنها
۵۲- اقدامات بهداشتی در هنگام شیوع آلودگی های زیست محیطی
۵۳- مدل سازی ریاضی عوامل مرتبط با بیماری های غیر واگیر
۵۴- تحلیل جغرافیایی ومکانی مرتبط باسلامت وبیماری هاوعوامل تعیین کننده
۵۵- مطالعه و بررسی میزان متداول سموم کشاورزی در منابع خاکی و آبی
۵۶- بررسی میزان اصالت تولید و نگهداری مواد خوراکی و آشامیدنی
۵۷- بررسی میزان فلزات سنگین مواد مصرفی خانوارها در سطح استان
۵۸- مطالعه در خصوص عوارض شیمیایی میکروبی و تشعشعات هسته ای
۵۹- تحقیقات در جهت تهیه تجهیزات ، شناسایی و نمونه برداری ویژه عوامل شیمیایی و بیولوژیک
۶۰- بررسی علل طغیان بیماری های منتقله از طریق آب و غذا در سطج استان
۶۱- بررسی علل بالارفتن تدریجی میزان نیترات آب آشامیدنی در مناطق شهری و روستایی
۶۲- بررسی راه های احتمالی موجود در خصوص رفع مشکلات نیترات بالای آب آشامیدنی
۶۳- بررسی میزان پراکسید روغن مصرفی در تهیه زولبیا و بامیه مصرفی در سطح استان
۶۴- میزان فلزات سنگین و نیترات در منابع آب استان
۶۵- بررسی وضعیت بهداشت محیط مدارس استان با شاخهای کشوری
۶۶- بررسی میزان فلزات سنگین در نمونه نمک های مصرفی خانوارها در سطح استان
۶۷- بررسی وضعیت مکان های دفن پسماند استان از نظر آیتم های بهداشتی
۶۸- بررسی میزان مصرف نمک در فرآورده های غذایی بسته بندی شده
۶۹- بررسی میزان اسیدهای چرب ترانس در روغن مصرف خانوار
۷۰- بررسی میزان شکر در فرموالسیون فرآورده های آردی ، قندی و نوشیدنی
۷۱- بررسی میزان شکایات ارسالی به حوزه اداره غذا در خصوص مواد غذایی، آرایشی و
بهداشتی |