دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد
۱۴۰۴/۱/۸
لیست اولویت های پژوهشی دانشکده بهداشت

اولویت های پژوهشی دانشکده بهداشت:


۱- بررسی شیوع بیماریهای غیر واگیر و عوامل مرتبط با آن در جمعیت استان چهارمحال و بختیاری

۲- بررسی اپیدمیولوژیک بیماریهای زئونوز و تعیین روشهای پیشگیری عملی از آنها

۳- بررسی شیوع بیماریهای روانی در نوجوانان و جوانان استان چهارمحال و بختیاری

۴- بررسی بیماریهای مرتبط با شغل در سطح استان چهارمحال و بختیاری

۵- بررسی سواد سلامت مردم استان در زمینه بیماریهای واگیر و غیر واگیر و ارتقای آن

۶- تعیین شیوع رفتارهای پرخطر در سطح استان و عوامل مرتبط با آن خصوصا در قشر نوجوان و جوان جامعه

۷- بررسی شیوع و عوامل مرتبط با پرفشاری خون در سطح استان چهارمحال و بختیاری

۸- تعیین مهمترین عوامل خطر و پیشگویی کننده بیماری شدید کووید-۱۹

۹- بررسی اقدامات مؤثر برای شناسایی سریع بیماری‌های در حال ظهور مشترک انسان و دام و جلوگیری از گسترش این بیماری‌ها در انسان‌ها

۱۰- بررسی مقایسه‌ای میزان بهره مندی بیماران مبتلا به بیماریهای غیرواگیر (فاز حاد و مزمن) از خدمات درمانی و بهداشتی قبل و بعد از شروع اپیدمی کووید-۱۹

۱۱- بررسی تأثیر شیوع کووید-۱۹ بر میزان کمیت و کیفیت خدمات سلامتی به بیماران غیرواگیر

۱۲- بررسی تأثیر اپیدمی کووید-۱۹ بر میزان مواجهه جمعیت با عوامل خطر رفتاری و متابولیکی بیماریهای غیرواگیر

۱۳- بررسی میزان تغییرات شیوع عوامل خطر بیماری‌های غیرواگیر قبل و بعد از بروز بحران کووید-۱۹

۱۴- بررسی کم‌شماری و بدشماری نظام ثبت مرگ در دوره اپیدمی کووید-۱۹ و تعیین میزان تغییر ریسک‌های رقابتی مرگ در بیماری‌های غیرواگیر و سوانح و حوادث

۱۵- بررسی میزان مرگ و میر ناشی از کووید- ۱۹ در بیماران غیر واگیر و اثر این همزمانی در افزایش مرگ و میر بیماران به تفکیک بیماری های غیرواگیر

۱۶- بررسی تاثیر اپیدمی کووید-۱۹ بر دستیابی به اهداف توسعه پایدار در حیطه بیماریهای غیرواگیر

۱۷- بررسی تاثیر دو پاندمی کووید-۱۹ و بیماری‌های غیرواگیر بر یکدیگر

۱۸- بررسی میزان استفاده بیماران مبتلا به بیماری‌های غیرواگیر از خدمات نظام سلامت

۱۹- ایجاد بستر الکترونیکی مدیریت برنامه‌های عملیاتی استانی و شهرستانی در راستای پیشگیری و کنترل بیماری

۲۰- پیش‌بینی مداخلات درمانی با استفاده از مدل‌سازی ریاضی و دیگر فناوری‌های دیجیتال

۲۱- بررسی و تعیین راهکارهای ارتقاء و توسعه کمی و کیفی خدمات بهداشتی در استان

۲۲- بررسی و تعیین راهکارهای توسعه خدمات از طریق پزشک خانواده شهری و روستایی، نظام ارجاع و بیمه های سلامت

۲۳- بررسی و تعیین راهکارهای حمایت طلبی در حوزه سلامت (ارائه مدل های مناسب برای ارتقاء مشارکت های مردمی و همکاری های بین بخشی)

۲۴- بررسی و تعیین نقش سازمان های مردم نهاد در ارتقاء سلامت

۲۵- راهکارهای توسعه خدمات بهداشتی درمانی در جمعیت عشایری

۲۶- بررسی و تعیین راهکارهای توسعه نظارت و کنترل بهداشتی اماکن عمومی و مراکز تهیه و توزیع و فروش و نگهداری مواد غذایی

۲۷- بررسی و تعیین راهکارهای ارتقاء سلامت محیط زیست شهر و روستا

۲۸- بررسی و تعیین راهکارهای توسعه فعالیت های تأمین آب آشامیدنی سالم در روستاها

۲۹- بررسی کیفیت هوا در فضاهای بسته و محیط های عمومی

۳۰- بررسی و تعیین مداخلات مؤثر در کاهش سوانح و حوادث عمدی و غیرعمدی خانگی، شغلی و جاده ای

۳۱- بررسی راهکارهای کاهش میزان مرگ مادران باردار

۳۲- راهکارهای بهبود تغذیه مادران باردار و زنان شیرده و کنترل رشد کودکان

۳۳- بررسی وضعیت مرگ و میر پری ناتال در سطح استان و عوامل مرتبط با آن

۳۴- سلامت کودک و نوجوان (مشکلات دوران بلوغ)

۳۵- تعیین مشکلات مرتبط با سلامتی در دوران سالمندی

۳۶- ارتقاء کیفیت تغذیه در استان با تأکید براستفاده از الگوهای تغذیه بومی

۳۷- تعیین الگوهای شیوه زندگی سالم منطبق با آموزه های اسلامی

۳۸- تعیین وضعیت بار بیماری ها در استان

۳۹- الگوهای پیشگیری و ارتقای سلامت با تأکید بر بیماری های دارای بار بالا، رفتارهای پرخطر و معضلات بومی

۴۰- تعیین سیمای همه گیرشناختی بیماری ها در جامعه عشایری استان

۴۱- سلامت روان و پیشگیری از آسیب های اجتماعی

۴۲- راهکارهای توسعه اقدامات پیشگیری از بروز معلولیت های جسمی و روانی

۴۳- نیازهای آموزشی ارتقاء سلامت از دیدگاه مردم و به تفکیک گروههای سنی و جنسیت

۴۴- پایش عوامل خطر و عوامل سرطان زا در آب

۴۵- روش های جدید تصفیه فاضلاب و حذف آلاینده های خطرناک

۴۶- اپیدمیولوژی محیطی و شناسایی عوامل محیطی و بار بیماری های مرتبط

۴۷- آلودگی هوا (گازها و ذرات) ، تعیین اثرات سلامتی و بار بیماری ها و مرگ های ناشی از آن

۴۸- عوامل محیطی و نشانگرهای زیستی و ارتباط آنها با سلامت افراد

۴۹- پایش مواد رادیواکتیویته طبیعی و روش های کاهش و کنترل آن

۵۰- مدل سازی آلاینده ها در محیط و تأثیرات آن بر سلامتی

۵۱- منطقه بندی عوامل محیطی و بار بیماری زایی آنها

۵۲- اقدامات بهداشتی در هنگام شیوع آلودگی های زیست محیطی

۵۳- مدل سازی ریاضی عوامل مرتبط با بیماری های غیر واگیر

۵۴- تحلیل جغرافیایی ومکانی مرتبط باسلامت وبیماری هاوعوامل تعیین کننده

۵۵- مطالعه و بررسی میزان متداول سموم کشاورزی در منابع خاکی و آبی

۵۶- بررسی میزان اصالت تولید و نگهداری مواد خوراکی و آشامیدنی

۵۷- بررسی میزان فلزات سنگین مواد مصرفی خانوارها در سطح استان

۵۸- مطالعه در خصوص عوارض شیمیایی میکروبی و تشعشعات هسته ای

۵۹- تحقیقات در جهت تهیه تجهیزات ، شناسایی و نمونه برداری ویژه عوامل شیمیایی و بیولوژیک

۶۰- بررسی علل طغیان بیماری های منتقله از طریق آب و غذا در سطج استان

۶۱- بررسی علل بالارفتن تدریجی میزان نیترات آب آشامیدنی در مناطق شهری و روستایی

۶۲- بررسی راه های احتمالی موجود در خصوص رفع مشکلات نیترات بالای آب آشامیدنی

۶۳- بررسی میزان پراکسید روغن مصرفی در تهیه زولبیا و بامیه مصرفی در سطح استان

۶۴- میزان فلزات سنگین و نیترات در منابع آب استان

۶۵- بررسی وضعیت بهداشت محیط مدارس استان با شاخهای کشوری

۶۶- بررسی میزان فلزات سنگین در نمونه نمک های مصرفی خانوارها در سطح استان

۶۷- بررسی وضعیت مکان های دفن پسماند استان از نظر آیتم های بهداشتی

۶۸- بررسی میزان مصرف نمک در فرآورده های غذایی بسته بندی شده

۶۹- بررسی میزان اسیدهای چرب ترانس در روغن مصرف خانوار

۷۰- بررسی میزان شکر در فرموالسیون فرآورده های آردی ، قندی و نوشیدنی

۷۱- بررسی میزان شکایات ارسالی به حوزه اداره غذا در خصوص مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی

تاریخ به روز رسانی: ۱۴۰۱/۰۹/۰۴
تعداد بازدید: ۹۹۵
امتیازدهی
میانگین امتیازها:۴ تعداد کل امتیازها:۲
مشاهده نظرات (تعداد نظرات ۰)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
کد امنیت
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد میباشد.
Copyright © ۲۰۱۴ S.K.U.M.S - All rights reserved
A+ A-
Powered by DorsaPortal